САМБІРСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РІШЕННЯ
від “_24_” _листопада_ 2011 року № _41_
Про дотримання санітарного законодавства на підприємствах громадського харчування району
Заслухавши інформацію головного державного санітарного лікаря Самбірського району Ярослава Катинського про дотримання санітарного законодавства на підприємствах громадського харчування району Колегія Самбірської районної державної адміністрації
В И Р І Ш И Л А :
Інформацію головного державного санітарного лікаря Самбірського району Ярослава Катинського про дотримання санітарного законодавства на підприємствах громадського харчування району взяти до відома.
Керівникам підприємств громадського харчування різних форм власності:
2.1. Проводити виготовлення та приготування страв у суворій відповідності до наявних умов на виробництві та погодженого асортиментного переліку з районною санепідслужбою.
2.2. Забезпечити об’єкти протічною водою гарантованої якості, проводити профілактичну дезінфекцію водопроводів, утримувати в належному санітарно-гігієнічному стані зони санітарної охорони джерел питного водопостачання.
2.3. До приготування страв залучати працівників, які мають відповідну професійну підготовку, при наявності у них особової медичної книжки з відмітками про своєчасно пройдений медичний огляд та проходження санітарного мінімуму.
2.4. Забезпечити постійний – не рідше 1 разу в місяць контроль виробництва за мікробіологічними показниками – готова продукція, напівфабрикати, вода, об’єкти довкілля.
2.5. Для приготування страв використовувати продукти харчування лише при наявності документів, що засвідчують їх якість.
2.6. Транспортування сировини та харчових продуктів проводити виключно належно оснащеними транспортними засобами при наявності санітарних паспортів на них, особової медичної книжки у водія та експедиторів. Проводити систематичну дезінфекцію транспортних засобів, що використовуються для транспортування сировини та харчових продуктів.
2.7. Забезпечити об’єкти придорожнього сервісу внутрішніми (теплими) впорядкованим санвузлами (ватер-клозетом) з вільним доступом для клієнтів, забезпеченням протічним холодним та гарячим водопостачанням, опаленням, вішаками для одягу, електросушками рук, інше.
3. Районній санітарно-епідеміологічній станції (Я. Катинський), Управлінню ветеринарної медицини Самбірського району (А. Вантух) посилити державний нагляд за дотримання суб’єктами господарювання Санітарних правил для підприємств громадського харчування № 42-123-5777-91.
4. Районній санітарно-епідеміологічній станції в двотижневий термін підготувати проект доручення голови районної державної адміністрації на виконання даного рішення із врахуванням пропозицій та зауважень, висловлених під час обговорення.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови районної державної адміністрації Ігор Бобровського.